Всім відомо про згубний вплив міцних напоїв на нирки, судини та здоров’я жінки загалом. Але як алкоголь позначається на стані шкіри та нашій красі? Чи можна мінімізувати вплив алкоголю?

Як алкоголь шкодить шкірі? Перший і очевидний мінус вживання вина, коктейлів тощо. – Це набряклість. Алкоголь викликає найпотужнішу дегідратацію, внаслідок чого вранці наше обличчя виглядає, м’яко кажучи, не дуже. Найчастіше набряки, і навіть темні кола, з’являються під очима. Не менше страждають ноги та пальці. Після активного вживання спиртних напоїв організм виражено страждає від зневоднення. Подібний стан негативно позначається насамперед на шкірі, яка покривається зморшками, втрачає гладкість і свіжість. Алкогольні напої руйнують вітаміни C та E, від яких залежить молодість шкіри. Через втрату колагену під впливом алкоголю овал обличчя стає розмитим, у деяких ділянках шкіра виявляється у стані, що звисає, зменшується регенеративна здатність тканини. Часте зловживання алкоголем супроводжується розширенням доби особи, з чим стає дуже складно боротися.
Як мінімізувати вплив алкоголю на шкіру? Щоб знизити негативні наслідки вживання спиртного, потрібно пити більше води, зокрема під час вечірки чи застілля. Це допоможе знизити токсичну дію на мозок, а також послабити ранкове похмілля. Експерти рекомендують приймати абсорбенти або гепатопротектори, не забувати зволожувати шкіру засобами з гіалуроновою кислотою та антиоксидантами, робити холодні компреси. Деякі фахівці радять вибирати спиртні напої без цукру або консервантів, оскільки вони можуть збільшити рівень інсуліну, який викликає безліч негативних наслідків і може зробити шкіру неживою та блідою. Змусити кров швидше циркулювати, щоб позбавитися токсинів, які накопичилися у вашому організмі після кількох міцних напоїв, допоможе холодний душ.

Comments are closed.