Тривалий час тоніки, за рахунок вмісту спирту в них, сушили шкіру і підходили далеко не всім її типам. Через деякий час ці тонізуючі засоби вдосконалилися і стали набагато кориснішими. Далі у матеріалі дізнайтеся, чи варто користуватися тоніком для обличчя та як правильно це робити.

Навіщо потрібний тонік? Основною функцією цього засобу є завершення очищення шкіри після використання молочка або пінки для демакіяжу. Тоніки також зволожують і сприяють утриманню вологи, яка потрібна шкірі. Сучасні тоніки, окрім традиційного тонізуючого впливу, надають додатковий догляд: вирівнюють рівень рН шкіри, звужують пори, а також вирівнюють тон обличчя.
Як правильно використовувати тонік? Косметологи радять використовувати двічі на день: вранці та ввечері. Нанесіть засіб на ватний диск і розподіліть по обличчю, шиї та зоні декольте, уникаючи зони навколо очей. При розподілі тоніка по обличчю краще рухатися від центру чола до скронь, від крил носа до вух, від центру підборіддя до вух. Коли приступаєте до зони декольте і шиї, рухайтеся знизу вгору у напрямку до підборіддя. Тонік змивати не потрібно і можна одразу наносити наступний продукт. Вибирати тонік слід залежно від типу шкіри. Так, жирною та комбінованою підійде продукт з матувальною дією, для сухої шкіри підійде тонік з маслами, а для нормальної – засіб, насичений мінералами та макроелементами, на основі термальної води.

Comments are closed.