Усі добре знають, що для створення стосунків із любов’ю потрібні почуття. Але мало хто пам’ятає, що самі собою без підтримки почуття існують лише деякий час, а потім вщухають, гаснуть. Для того, щоб стосунки радували вас і вашого партнера протягом тривалого часу, в них потрібно вкладатись, ними потрібно займатися.

Що нам треба від стосунків?

Є низка загальних рекомендацій, які дозволяють робити стосунки міцнішими та радіснішими.

Наприклад, важливо щодня побути для коханого у ролі Батька, Дорослого та Дитини. Якщо про це забувати, і постійно перебуває лише в якійсь одній ролі, то стосунки можуть потьмяніти. Див→

Також у кожного з нас є своє власне уявлення про кохання. Є свої картинки кохання, які описують, як усе має бути. Є мови любові, через які ми звикли дарувати та отримувати кохання. І через це виникають певні вимоги до відносин.

Йому важливо, щоб вона добре виглядала, завжди була красивою та сонячною. А їй важливіше теплота і близькість стосунків, щоб можна було разом мріяти і ділитися найпотаємнішим. Він почувається коханим, коли про нього піклуються, коли є смачна вечеря та погладжені сорочки. А вона хоче отримувати любов через ніжні обійми та дотики.

Знання потреб партнера дає можливість піклуватися про нього, робити щасливим. А щоб ці потреби дізнатися, досить просто цікавитися його бажаннями. При цьому пам’ятайте, що якщо ставити надто спільні питання, наприклад: “Що ти хочеш від наших відносин?”, то партнер, швидше за все, дасть таку саму спільну відповідь: “Хочу, щоб у нас все було добре!” Питання мають бути гранично конкретними, про якусь одну невелику область. Наприклад:

– Любий, як ти хочеш, щоб я тебе зустрічала з роботи?

– Сонце, як би ти хотіла, щоб ми проводили наш вільний час увечері?

– Я не надто часто дзвоню тобі протягом робочого дня?

В результаті ви повинні отримати таку відповідь, щоб вам стало зрозуміло, що саме треба робити, щоб партнер залишився задоволеним:

– Коли я приходжу додому з роботи, я хочу, щоб ти радісна прибігала до мене, цмокала в щічку і казала: “Я так на тебе чекала, так чекала!”

– Я хочу, щоб увечері ми з тобою разом гуляли. Гуляти мені якось не дуже хочеться, а поруч з тобою я можу ходити хоч годину!

– Я радий, коли ти дзвониш мені на роботу. Але інколи це відволікає мене від важливих справ. Мені було б зручніше, якби ти дзвонила мені під час обіду, а іноді тільки з важливих питань.

Коли вам стало зрозуміло, на що чекає від вас партнер, то вам залишається тільки почати це робити. Робити легко і радісно, ​​наповнюючи ваші стосунки турботою та любов’ю.

Comments are closed.