Об’єктивно дівчині помиритися з хлопцем легше, ніж хлопцеві помиритися з дівчиною – якщо дівчина у разі сварки чесно визнає свою неправоту, хлопці довго не ображаються. При цьому суб’єктивно – навпаки: дівчатам робити кроки до примирення важче, ніж хлопцям. Навіть якщо вона сама розуміє, що була не права і накосячила, зробити перший крок до примирення дівчині буває дуже непросто, у душі крутяться переживання, налітає самоєдність, відбуваються внутрішні розбирання… Насправді, якщо у вас не постійні сварки і ви посварилися тільки зараз, все вирішується легко.

Можливо, ви подряпалися в розмові і зараз дмуєтеся і мовчите, дивлячись убік один від одного – не переживайте, нічого не бійтеся, поки все нормально. Нічого страшного не сталося, сварки у вашому віці звичайна справа: сонце змінюється хмарами, а потім небо розвіюється. Якщо ви зрозуміли, що наговорили зайвого і захочете помиритися, достатньо зробити лише дві речі: дати йому руку і схлипнути. Ну, тобто спочатку зробити засмучену мордочка, а потім схлипнути. Якщо просто ридатимете, він буде злитися, а якщо ви тихо схлипнули, але дали йому свою руку, нормальний хлопець на вашу руку відгукнеться і – ви обійметеся.

Трохи важче буде далі, треба сказати “Пробач мені!” – і далі промовчати, точніше утримати себе від подальших розбірок і розмов, чому він таки не правий. До речі, завжди допомагає, якщо ви швидко зміните ситуацію: якщо ви сиділи – встаньте, якщо стояли – сядьте, якщо йшли в один бік – візьміть його за руку та поверніть в інший бік. Чомусь після таких простих речей все стає по-іншому, сварка виявляється позаду, ви можете починати вже все по-доброму. Змінюйте тему, а якщо ще щось обговорити потрібно, краще перенести це на пізніше. Так, як ви говорили сьогодні – не проходить, отже, потрібно пошукати якийсь інший варіант. Або придумаєте його самі, або порадьтеся з кимось із розумних людей.

Comments are closed.