Протягом року до того, як дитина вперше вирушить до школи, батькам слід приділяти увагу ретельній підготовці майбутнього учня. Зокрема, він швидше адаптується до шкільних умов, якщо домашні обов’язки будуть мати кожного члена сім’ї. В результаті виконання необхідних справ дитина вчиться бути відповідальною, а ось тут знаходиться хороша школа .

Виробляти відповідальність можна за допомогою догляду за квітами та домашніми тваринами. Також дитина цілком зможе впоратися із щоденним виносом сміття. До того моменту, як чадо стане школярем, він уже регулярно виконуватиме певні дії. Йдеться про чищення зубів, заправку ліжка, розкладання речей на свої місця.

Будь-якому школяреві доведеться складати портфель та сумку для тренувань у школи. Спочатку, звичайно, у цій справі мають допомагати дорослі. Іншими словами, батько каже, що потрібно покласти, а дитина виконує. Пізніше він зможе керуватися складеним на папері списком.

Деякий час складений портфель перевіряють батьки, щоб переконатися, що дитина ні про що не забула. Але обов’язково настане момент, коли перевірок більше не буде. Якщо школяр виявить неуважність, він неодмінно відчує її результати, що допоможе згодом бути більш зібраним.

Слід зазначити, що вміння збиратися у дівчаток виробляється набагато швидше, тому мами та тата мають бути максимально терплячими.

Дитина повинна знати, де лежать речі, призначені для навчання. Йому слід навчитися розрізняти, де чиста річ, а де така, яку настав час відправити в прання.

Батьки повинні подбати про те, щоб дитина навчилася збиратися у призначений час. Тобто йому необхідно вміти розрізняти дні тижня, щоб розуміти, коли будуть уроки або в який день потрібно вирушати, наприклад, у спортивну секцію.

Слід утримуватися від організації робочого місця майбутнього першокласника на кухні. Воно має бути окремим. Важливо привчати підтримувати лад на своєму місці. Особлива увага приділяється освітленню та виробленню правильної постави.

Наведені навички є базовими. Якщо у дитини їх немає, їй буде досить складно звикнути до шкільного графіка. Зокрема, це стосується дітей, які мають брати чи сестри.

Одне слово, підготовкою до школи необхідно займатися своєчасно, щоб подальший розвиток дитини відбувався без особливих труднощів.

Комментарии запрещены.